BARTIN GİAD DERGİSİ
3. SAYI - 2013
|
|
bargiad
|
bargiad |
|
bargiad |
bargiad |
|
Yeni Sayfa 1
Bartın Faaliyet Alanları |
|
|
Yeni Sayfa 1
Gıda
Helva
Şanver Gıda,
Bartınlı Demirkol ailesi tarafından 1930’lu yıllarda
helva,
lokum, reçel, fındık kreması, lokum üretimiyle sektöre adım attı.
Takas yöntemiyle üretim ve satış yapan Demirkol ailesi, kısa sürede
ilin önde tatlı ustalarından biri olarak yerini aldı. Ürün gamını
genişleterek bugünlere ulaşan Şanver Gıda’da şu an 4. kuşağın
yönetimi sürüyor. Bartın OSB’de 3 bin 500 metrekare alanda faaliyet
yürüten Şanver Gıda büyüme hedefi için 2008 dönüm noktasına ulaşmış
bulunuyor. |
|
Bartın kestane şekeri
Bartın'da üretilen kestane şekeri Anadolu'nun kestane şekeri
ihtiyacını karşılayabilecek durumda.
Bartın'ın Ulus İlçesi Kumluca Beldesi'nde, Ulus Kaymakamlığı
tarafından Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından açılan ve
özelleştirilen Kestane Şekeri Üretim Tesisi, 2 Kez el değiştirdi.
Kestane Şekeri Üretim Tesislerinde el değmeden hijyenli ortamda
üretilen kestane şekerinin, Bartın, Ulus, Abdipaşa, Safranbolu,
Karabük, Yeniçağ ve Bolu gibi yerlerden sonra şimdi de tüm
Anadolu'ya dağıtılacak.
|
|
|
|
|