BARTIN GİAD DERGİSİ 3. SAYI - 2013

Tıklayınız...

bargiad

KURTARICI KEMAL
www.somaklitur.com.tr

unallar@brisa-online.com
www.cakirahsap.com
www.ufuk-reklam.com
www.kemikinsaat.com

bargiad
bargiad
bargiad

Yeni Sayfa 1

Bartın Faaliyet Alanları

Turizm

Ahşap  Tekne Orman Endüstrisi Madencilik
Bartın El Sanatları Potansiyel Enerji Kay. Tarım - Hayvancılık Gıda
Yeni Sayfa 1

Potansiyel Enerji Kaynakları

BİYOKÜTLE

 

Biyokütle ye örnek olarak, ağaçları, mısır, buğday gibi özel olarak yetiştirilen bitkileri otları, yosunları, denizdeki algleri, evlerden atılan meyve ve sebze artığı gibi tüm organik çöpler, hayvan dışkılarını, gübre ve sanayi atıklarını saymak olanaklıdır. Biyokütle, tükenmez bir kaynak olması her yerde yetiştirilebilmesi, özellikte kırsal alanlar için sos yo-ekonomik gelişmelere yardımcı olması nedeniyle uygun ve önemli bir enerji kaynağı olarak görülmektedir. Petrol, kömür, doğal gaz gibi tükenmekte olan enerji kaynaklarının kısıtlı olması, ayrıca bunların çevre kirliliği oluşturması nedeni ile, biyokütle kullanımı enerji sorununu çözmek için giderek önem kazanmaktadır

 

BİYOGAZ

Biyogaz organik maddelerin anaerobik (oksijensiz) ortamda, farklı mikroorganizma gruplarının varlığında, biyometanlaştırma süreçleri (havasız bozunma- biyolojik bozunma - mikrobiyal bozunma - anaerobik fermentasyonun kontrollü süreci) ile elde edilen bir gaz karışımıdır. Şekilde fotosentez-biyogaz üretimi-kullanımı döngüsü şematik gösterilmektedir.

Rüzgar enerjisi

Rüzgar gücü yenilenebilir enerji teknolojilerinin en ileri ve ticari olarak mevcut olanıdır. Tamamen doğal bir kaynak olarak kirliliğe neden olmayan ve tükenme olasılığı olmayan bir güç sağlamaktadır. Son yıllarda dünyanın en hızlı büyüyen enerji kaynağı olmuştur.

GÜNEŞ ENERJİSİ

Çalışmada, yenilenebilir enerji kaynakları arasında hem sahip olduğu mevcut potansiyel

hem de üretim teknolojileri bakımından farklı ve önemli bir yeri olan güneş kaynaklı enerji üretim

sistemleri, Türkiye’nin güneş enerji potansiyeli ve bu potansiyeli kullanma derecesi ve yöntemi

araştırılmıştır. Sonuçta Türkiye için güneş enerjisinden etkin ve yaygın bir şekilde faydalanmak için

önerilerde bulunulmuştur.

 

Bartın Kirazlık Köprü Barajının Tamamlanması

Yapımına 1999 yılında yapımına başlanan Kirazlıkköprü Barajına 2008 yatırım programında 13 trilyon 557 milyon TL. ödenek ayrıldı. 2008 yılında yapılacak harcama ile barajın içinden geçen yol inşaatının büyük ölçüde bitirilecek. 2008 yılı için Enerji sektöründen 8,5 Milyon YTL, Tarım sektöründen 5 Milyon YTL olmak üzere 13,5 Milyon YTL’nin Kirazlıköprü Barajı için ayrıldı , Baraj inşaatının 2012 yılında bitmesi planlanıyor.

 

 

Rüzgar Enerjisi Hem Türkiye Hemde Bartın İçin Bir Kazanç :Amasra, Türkiye’de yüksek rüzgar enerjisi potansiyeline sahip belli başlı yerler arasında bulunuyor. Uzmanlar ise bu enerji kaynağının kurulumunun diğer enerji kaynaklarıyla karşılaştırıldığında daha ucuz ve kolay olduğunu söylüyor. Ve kömürle çalışan bir termik santralden ziyade bu altın yumurtlayan enerji kaynağına dikkat çekmeye çalışıyor. Rüzgar haritasında kırmızı olarak gösterilen yerler Türkiye'ninen çok rüzgar alan bölgeleri olarak işaretlenmiş.

ana sayfa  |  hakkımızda  |  yönetim kurulu  |  üyelerimiz  |  yayınlarımız  |  etkinliklerimiz  |  komisyonlar  |  basın odası  |  bartın'ı tanıyın  |  bize ulaşın

Telefon: 0378 228 80 33